23.4.2019 tekijältä terhi@kauneushoitola Ei käytössä

Aurinko ja iho

Auringon vaikutuksen tuloksena ihoon syntyy erilaisia valon aiheuttamia vaurioita ihossa. Vauriot näkyvät iholla ryppyinä, epätasaisena ihonvärinä ja maksaläiskinä sekä voivat johtaa ihon immuunipuolustuksen heikentymiseen ja sitä kautta ihosyöpään.

Pienikin ulkoilu päivänvalossa aiheuttaa ihoon vanhenemisen merkkejä. Ensisijainen suojautuminen UV-säteiltä on  aurinkosuojakertoimellisen voiteen käyttö päivittäin, jopa pilvisellä ilmalla, koska UV-säteily pääsee pilviverhon läpi.

Tänä päivänä on onneksi saatavilla koostumukseltaan miellyttäviä aurinkosuojatuotteita joita on mukava käyttää päivittäin ja on osana aamuista ihonhoito rutiinia. Aurinkosuojavoidetta olisi hyvä levittää vähintään kaksi kertaa päivässä varsinkin jos oleilet paljon ulkona ja vielä useammin, jos käyt uimassa.

Mikään aurinkosuojakerroin ei suojaa 100-prosenttisesti, joten älä ota aurinkoa sen ollessa korkeimmillaan ja suojaudu toisinaan vaatteilla.

Jos tahdot väriä iholle  niin itseruskettavat ovat tähän hyvä vaihtoehto, nykyään itseruskettavissakin  on myös maltillisesti asteittain ruskettavia ja hyväntuoksuisia voiteita.